Best i test webhotell 2020

Beste webhotell

Det er ikke lett å finne beste webhotell med så mange leverandører å velge blant. Du har flere leverandører som fokuserer i hovedsak på webhotell, og flere som har en helt annen fokus, men tilbyr webhotell i tillegg. Du kan for eksempel finne webhotelløsninger hos leverandører av skytjenester, eller du kan bruke leverandøren din av domener. Domeneleverandørene tilbyr ofte også webhotelløsninger. I tillegg finnes er det mulig å få kjøpt webhotelløsninger av firmaer som egentlig fokuserer på å levere regnskapstjenester eller økonomitjenester.

Hvem du velger kommer helt an på hva du trenger av en webhotelltjeneste, og i tillegg hva annet ditt firma har behov for i tillegg til webhotell. Du må også vurdere hva du ønsker å gjøre selv, eller hva du absolutt vil at andre skal ta seg av.Beste webhotell for deg

Når du skal finne ut hva som er beste webhotell for deg, kommer det an på mange faktorer. Først og fremst trengs en forståelse for hva du kan forvente av tjenester fra en webhotelløsning. Ikke alle er klar over hva som skal til for å opprette et nettsted. For å forstå hva det innebærer å benytte et webhotell, må du først være helt sikker på hva du trenger. Du har flere muligheter. Du kan velge gratisløsninger hvor du kan designe ditt eget nettsted, men dette kan innebære at det finnes begrensninger på løsningen, eller at den er reklamefinansiert. Og det er også stor variasjon på hva du må gjøre selv på de forskjellige løsningene i de forskjellige prisnivåene.

Hvordan velge webhotell

Hva trenger du så å vurdere for å finne beste webhotell for deg? En faktor som kan være viktig for noen, men som ikke alltid har mye betydning for tjenesten du kjøper, er om det er en norsk eller utenlandsk tjeneste. Vi har flere gode tjenester i Norge, men i mange tilfeller kan en utenlandsk tjeneste være akkurat like bra. Det kan være av betydning hvor de er plassert i forhold til responstiden på nettstedet ditt. Etablerte norske leverandører har lenge hatt et fortrinn med at de har plassert seg på effektive knutepunkter for nettverkstrafikk for norske kunder. Netteknologi blir stadig videreutviklet, og denne argumentasjonen viskes sakte ut. Dette betyr også at de norske leverandørene den siste tiden også har begynt å tilby sine tjenester i andre land.

Men først og fremst må vi vite hva vi trenger. Har vi ikke kunnskap om internetteknologi, kan det være lurt å finne en tjeneste som ordner alt for oss. En løsning hvor man designer nettstedet sitt via en webløsning og webhotelleverandøren håndterer alt det tekniske, kan være en fordel om vi har lite IT kunnskap. Vi kan også få hjelp av noen leverandører for å opprette et domene, eller vi kan ta den delen selv hos en annen leverandør.

Billig webhotell

Pris er ofte viktig uansett hva vi velger å gjøre. Når vi skal opprette et nettsted, er det ofte viktig å finne et billig webhotell. Hvilken type løsning vi oppretter, bestemmer også prisen på løsningen. Vi kan få en ganske billig webhotelløsning om vi velger å administrere alt selv og bare benytte en webhotelløsning for å få tilgang på basisfunksjonalitet. I så tilfelle, må vi ofte installere en webløsning selv. Men selv da kan det være lurt å undersøke hvilke leverandører som tilbyr automatisk installasjon av de forskjellige verktøyene. Det er mulig å gjøre det også selv, men mye enklere om webhotelløsningen tilbyr automatikk i dette. Etter at produktet er installert, kan vi benytte all funksjonalitet i produktet, og kan også selv gjøre endringer. Dette er absolutt den enkleste løsningen for å få billig webhotell. Men den krever også mest av oss. Vi må da selv passe på å oppgradere softwaren en gang i blant, og vi må sørge for å ta backup.

Webhotell i Norge og webhosting i Norge

For noen år siden, var det også viktig at et webhotell var plassert i Norge, da dette kunne bety bedre hastigheter og mindre latency. Vi har lenge vært bortskjemt med å ha gode webhotelleverandører i Norge. Webhotell i Norge og webhosting i Norge har eksistert en god stund, og tilbudet har passet for mange. Du har kunne få kjøpt både domene og webhotell fra norske selskaper som har levert tjenester av absolutt beste kvalitet. De siste årene har konkurransen fra utlandet økt sammen med økt nettkapasitet og kvalitet. Norske leverandører har fått konkurranse fra utlandet, men dette betyr også at norske leverandører kan konkurrere med utenlandske leverandører i utlandet.

Likevel er det mange grunner til å velge en norsk leverandør. En faktor er at man ønsker å støtte opp under det norske næringslivet. Det kan være tøft å starte opp virksomhet i Norge, da spesielt når konkurransen kommer inn fra store leverandører i andre Europeiske land, for eksempel. Disse kan ha mye mindre faste utgifter både til leie av lokaler og til arbeidskraft. Om man er bevisst på å velge norske leverandører kan dette støtte opp for de som starter tjenester i Norge. For mange kan det være viktig å få tilgang på norsk support. Alle er ikke like stø i engelsk, som er språket som vil bli benyttet hos utenlandske webhotell.

Test av webhotell

Ved test av webhotell kommer norske leverandører ganske godt ut av testen. Norske webhotelløsninger kjenner norske forbrukere og problemstillinger norske forbrukere har, og kan komme med råd direkte relatert til disse utfordringene. Om man for eksempel benytter norsk domeneleverandør for webhostingen, så kan man også oppleve at man får god hjelp til hva som skal til for å registrere det rette domenet i forhold til at man er lokalisert i Norge, samtidig som at man får gode råd om oppsettet av selve nettstedet. Resultat fra test av webhotell lokalisert i utlandet kan i dag også ofte måle seg med norske webhoteller.

For å finne beste webhotell for våre webtjenester, kan det være lurt å tenke godt gjennom hva vi egentlig trenger. Ikke alle typen løsninger passer for oss. Det er mange faktorer som bestemmer hvilken løsning som er best for oss.

One.com

One.com webhotell test

Når du handler hos de beste selskapene som tilbyr delt hosting vil du merke at en flott introduksjonspris markedsføres overalt. Men når du registrerer deg er det alltid tillegg og årlige priser som kommer rett ut av lommeboken din. One.com er et webhotell som skryter av sine lave priser uten å trekke noe ekstra hvis du ikke trenger det. Vi anmeldte Starter-pakken, som er grunnpakken blant fire mulige typer.

Denne Starter-pakken har sine fordeler, men er også billigst av en grunn. Den er ment til å gi plass til en publisert blogg eller enkel nettside. I vårt tilfelle bygget vi en enkel nettside med noe grafikk, videoer og sider for å teste sidebyggeren. Er du eier av en liten bedrift og ser etter et online område som representerer bedriften din er ikke One.com noe dårlig sted å begynne.

Denne pakken lar deg hoste ett domene, subdomene, MySQL-database og et parkert domene. Det å bare drive en nettside er vanligvis standard, men de andre alternativene gjør at det å oppgradere til en høyere plan blir en sikkerhet. På den positive siden tilbyr de ubegrensede epostkontoer. I tillegg er de 15 GB som er tilgjengelig for diskplass fint for en enkel side som ikke er forventet å ha særlig mye trafikk. Et domene har typisk en oppstartsavgift og en domenekostnad, men One.com’s tilbud fraskrev disse kostnadene. Før du registrerer deg for tjenesten bør du være sikker på at det er denne du trenger, siden pengene tilbake-garantien bare er på korte 15 dager, omtrent halvparten så lang som garantiene til de fleste webhotell.

Brukervennlighet

Brukervennligheten til denne webhotelltjenesten ble påvirket av hvor lang tid det tok å opprette en konto. Selv etter å ha betalt den lave oppstartskostnaden tok det to dager før vi fikk bekreftelse på at hostingkontoen var oppe og gikk. I tillegg er det ikke noen hjelpsom gjennomgang eller opplæring som hjelper med hostingkontoen eller epostbehandlingen. Men det er riktignok en gjennomgang for nettsidebyggeren. One.com bruker ikke standard cPanel som du ser hos de fleste andre nettsider. Det betyr ikke nødvendigvis at dashbordet er vanskelig, bare annerledes.

Funksjonen vi likte å bruke var nettredigeringsprogrammet. Ofte er det vanligst å bruke WordPress eller et program du må laste ned for å bruke hos andre webhotell. One.com tilbyr en øyeblikkelig bygger som gir en intuitiv opplevelse. Den viser også forhåndsvisning for nettsiden slik den vises på PC og mobil.

Oppsummering

One.com er kanskje ikke det beste webhotellet for de som er ute etter å komme storveies på markedet. Men sider som ikke krever så mye mer enn en tilstedeværelse på nett kan lett opprettes med denne tjenesten. Det er begrenset med armslag i Starter-pakken, men One.com tilbyr tre høyere pakker for å gi deg mer fleksibilitet.

Les mer

One.com

Pris fra
19,-/mnd

Bluehost

bluehost

Bluehost gir deg mer enn du skulle tro for en billig delt webhotellplan, noe som er grunnen til at vi rangerte dem som et av de beste hostingselskapene i bransjen. Det tilhører samme paraplyorganisasjon som vårt tredjevalg, Just Host. Pakkene er like, men det er noe variasjon innen support og brukervennlighet.

Webhotellpakke

Webhotelltjenesten gir deg en av de mest omfattende funksjonslistene du kan finne for delt hosting. Det kan se ut som om nøkkelkomponentene er begrenset ved første øyekast, men numrene burde være nok for de som bare trenger delt hosting. For eksempel begrenser Bluehost deg til 100GB med diskplass og 100 epostkontoer i stedet for å bruke bransjestandarden med ubegrenset diskplass eller epostkontoer.

Vi kjørte en belastningstest for nettsiden vår og fant ingen feil på serverens side. Siden vår ble lastet inn på under et sekund, noe som er en utmerket innlastingstid.

Hjelp & Support

Kort tid etter at vi hadde betalt for tjenesten mottok vi en telefonsamtale hvor de spurte etter bekreftelse gjennom å skanne eller kopiere baksiden av kredittkortet vi brukte under kjøpet. Bluehost er ett av fire webhotellselskaper eid av EIG som har kommet inn på topp 10-listen vår, og er eneste webhost som krever denne type bekreftelse. De ansatte hos support forsikret oss om at det var både for vår egen og Bluehosts sikkerhet.

Har du spørsmål til noen i økonomi- eller salgsavdelingen kan du forvente usedvanlig kort ventetid i live chat. På den andre siden, hvis du har et spørsmål til teknisk support må du belage deg på å vente mye lenger. Bluehosts supportansatte sjonglerer vanligvis mellom flere kunder samtidig, så samtalene kan virke litt oppstyltet og upersonlige. Når det er sagt gjør de ansatte sitt beste for å svare på spørsmålene dine.

Alternativer i kontrollpanelet

Etter å ha registrert oss for begynnertjenesten mottok vi en velkomstepost med alle linkene og informasjonen vi trengte for å begynne å bygge nettsiden vår. Ved registrering får du gratis domene i ett år. I tillegg er det også gratis å overføre et tidligere domene til dette webhotellet hvis du trenger det.

cPanel-grensesnittet har rent design og er intuitivt. Du kan raskt logge inn i app-behandleren og laste ned WordPress. Det å ha muligheten til å bruke flere nettsidebyggere lar deg finne din favoritt og malen som passer best for siden din.

Sikkerhet

Noen av gratistjenestene er lette å finne og ta i bruk, slik som antispamfilteret, som har sin egen knapp i cPanel. Andre krever litt undersøkelser, slik som bruk av delt Secure Socket Layer (SSL). Vi sjekket kunnskapsbasen for å finne instruksjoner for hvordan man bruker gratissertifikatet slik at vi kunne godta kredittkort over en sikker forbindelse. I mellomtiden prøver Bluehost å selge deg oppgraderinger for tillegg som egen SSL gjennom annonser på siden av skjermen eller pop-up-annonser.

Oppsummering

Det å få i gang en nettsiden gjennom Bluehost var raskt og enkelt, noe som er grunnen til at den får plass på listen vår over de 10 beste webhotellene. De stadige anropene og den jevne strømmen av reklame selv etter at vi ble kunder var litt plagsomt, noe som bare så vidt holder dem ute av topp tre-plasseringene.

Dreamhost

GoDaddy

Godaddy domene

Om GoDaddy

Når det gjelder bransjen for domeneeierskap og hosting er GoDaddy elefanten i rommet. De har definitivt kontroll på merkekjennskapen. Spørsmålet er: Gjør tjenestene deres dem til et av de beste webhotellalternativene? Webhosten har fordelen av å være en av de første nettsidene du besøker når du vurderer URL-navn. Derfra kan de gripe tak i deg med et introduksjonstilbud for Økonomipakken med delt hosting.

GoDaddy er en fremtredende aktør blant webhotell på grunn av dybden de tilbyr. Økonomipakken deres har målbare numre og maksgrenser som gjør den lett å overvåke. Planen tilbyr ubegrenset båndbredde og parkerte domener, men 100GB diskplass. Selv om det kanskje virker mye mindre enn uttrykket ubegrenset, er det et solid tall det er vanskelig å nå for små virksomheter. Tildelingen av både MySQL-databaser og epostkontoer er begrenset til 10; av topp 10-tjenestene i utvalget vårt er disse numrene de laveste.

Webhotelltjenesten lar deg avslutte pakken når som helst i løpet av kontrakten, og gir 45-dagers full refusjon på alt utenom kjøp av URL. Domenet er gratis i ett år etter registrering, men du belastes for det om du avslutter pakken i løpet av året.

Hjelp & Support

På nettforum har GoDaddy et dårlig rykte for servicen sin. Vi testet salgs- og supportpersonalet deres via to kanaler: live chat og telefon. Selv om ingenting utmerket seg som strålende service, syntes vi de supportansatte var gjennomsnittlige. Hver funksjon, inkludert gebyrfri prioritert support, opplæringsvideoer og 24/7 telefonsupport, er tilgjengelige hos denne tjenesten.

Vi gikk inn på live chat flere ganger i løpet av medlemskapet vårt, til forskjellige tider på dagen, og GoDaddy svarte etter mer enn 22 minutter. Selv om det ikke er den lengste ventetiden blant konkurrentene er det likevel utrolig lang tid å vente hvis nettsiden din plutselig er nede.

Alternativer i kontrollpanelet

GoDaddy bruker cPanel versjon 11.40.1, og det er svært lett å bruke. Filbehandleren, domenebehandleren og databasebehandleren er fantastiske. Online filbehandlere er sjelden så fleksible. Den gjør ikke alt, men er tiltalende for øyet og utstyrt med mer enn standardutvalget av funksjoner. Merk at noen ting krever tid å sette opp. Ønsker du å lage en ny database, for eksempel, er det en forsinkelse som kan vare opptil 24 timer.

Fraværet av noen avanserte funksjoner i Økonomipakken er virkelig det som forhindrer GoDaddy fra å rangeres blant de beste opplevelsene for delt hosting. Selv om du har gratisdomenet i et år, koster det penger å migrere et nåværende domene til GoDaddy. Det å lage tilpassede feilsider som er spesifikke for siden din virker kanskje som et lite problem, men det er betryggende for en potensiell leser å vite at 404-siden er merket som din side. GoDaddy tillater deg ikke å lage slike feilsider. Det mangler også en funksjon for backup og gjenoppretting av databasen.

Sikkerhet

Introduksjonspakkene hos enhver webhost mangler alltid funksjonaliteten til de avanserte pakkene. Økonomipakken er ikke noe unntak, men bruker likevel secure shell og bruker spamdeteksjon i epostkontoene og kontrollpanelet. GoDaddys grunnpakke lar deg ikke bruke intensiv sikkerhet som secure socket layer (SSL), noe som lar deg lage en sikker URL for siden din og overføre personlig informasjon. Uten det bør man ikke stole på e-handelstransaksjoner.

Oppsummering

GoDaddy har et navn og rykte som er vanskelig å ignorere. Det er ikke den beste webhotelltjenesten, men er en verdig konkurrent. Innstillingsprosessen er rett frem, og du har nok båndbredde og diskplass til å drive en liten bedriftsnettside effektivt. Dette er kanskje den første opplevelsen mange har av en webhost. Det blir ingen dårlig opplevelse, men slett ikke den beste.

Siteground

siteground

SiteGrounds lett navigerbare grensesnitt er utstyrt med tonnevis av gratis, lette ettklikksinstallasjoner i tillegg til rikelig med oppgraderinger og tillegg. Det alt-inkluderende brukergrensesnittet med cPanel er lett å lære, og huser fleksible alternativer for brukere på alle ferdighets- og komfortnivåer, for å hjelpe dem å komme seg i gang.

I tillegg er SiteGrounds egne eksperter der for å hjelpe 24/7/365. Enten du ser etter eksperthjelp med å sette opp WordPress eller tips for å markedsføre siden din har Tech Support Teamet deres satt sammen en serie veiledninger, guider og steg-for-steg ressurser som gjør det å lansere en nettside med SiteGround problemfritt.

SiteGround’s engasjement for kundeservice er tydelig når man ser teknologien de har bygget for å hjelpe brukerne sine. Det er lett å legge inn nye problemer med faktura, utvikling, sideoverføring, installering og mer ved å bruke billettsystemet de har utviklet på egen hånd, eller ved å klikke for å chatte med en ansatt i deres egne chattesystem.

Priser

SiteGround tilbyr en rekke hostingpakker for å møte dine behov for delt hosting (i tillegg til de som trenger dedikert og Cloud hosting). Alle deres delte hostingpakker har det «essensielle»: gratis domene, sideoverføring, appinstallering, epostkontoer, pluss ubegrenset trafikk og MySQL-databaser, med 24/7 support og en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Du får også gratis daglig backup, i tillegg til cPanel, Cloudflare CDN, og selvsagt også SiteGrounds enestående driftstid (99.996% årlig, 99.999% månedlig).

Lagringsplassen er 10GB, 20GB eller 30GB, og sidene takler rundt 10.000, 25.000 eller 100.000 besøk per måned, avhengig av hvilken plan du har. «StartUp»-planen deres er perfekt for å få i gang en enkelt side, mens «GrowBig» og «GoGeek»-planene lar deg bygge flere sider med prioritert teknisk support, 1-års SSL-sertifikat, og deres SuperCacher for å gi deg optimal fart. «GoGeek»-brukere mottar også «Geeky Advanced Features», som inkluderer færre kontoer per server, avansert maskinvare, gratis PCI-overholdelse og forhåndsinstallert Git og staging.

Alle disse planene har de beste funksjonene til noen av de beste prisene du finner.

Pålitelighet & Support

SiteGround er stolte av sin innovasjon med ideer som tidligere ble ansett som umulige. For eksempel var ulempene med å kjøre på delte servere i den tidligste perioden med delt hosting vanligvis svekket sikkerhet og dårligere ytelse. «Isolasjon mellom delte hostingkontoer var sett på som umulig,» fortalte Tenko oss. «Folk sa til oss at vi ikke kom til å klare det, og vi gjorde det.» SiteGround var de første som implementerte en unik mekanisme som isolerte serverkontoer, slik at sårbare kontoer ikke ødelegger hele nettverk.

SiteGround tilbyr også gratis, daglig backup til kundene sine. Tidligere brukte backupsystemene som var tilgjengelig opptil en halv dag på å generere resultater. De skapte sitt eget backupsystem som bruker omtrent en time på å kjøre, og ikke koster noe ekstra for noen av pakkene deres. «GoGeek»-brukere kan også få opptil 30 kopier av disse backupene.

SiteGround inkluderer

99.9% garantert driftstid, gratis daglig backup, gratis Cloudflare CDN, Ubegrenset lagring i MySQL-database, 24/7 Support, cPanel og SSH-tilgang

 

Oversikt

Som en hosting-helt når det gjelder kundeservice og tekniske løsninger er SiteGround en dominerende leder innen webhosting over hele linjen. Tenko og Ivo tilbyr tett support til teamet sitt når det gjelder utviklingssiden av å sikre at kvalitet er en topp prioritet. Oppmerksomheten på detaljer reflekteres i den strenge UX-testingen, 24/7/365 kundesupport med spesialbygd programvare, og selvsagt deres fantastiske driftstid. Enten du ser etter delt, dedikert, førstegangs- eller cloud-hosting er SiteGround forberedt på å oppfylle dine behov med sine funksjoner i toppsjiktet samt sin utrolig responsive og høflige tilnærming.

Hostgator

Om Hostgator

HostGator er et av de mest gjenkjennelige og mest brukte webhotellene. De utmerker seg innen fleksibilitet ved å tilby tre forskjellige pakker for delt server. Siden de fleste små virksomheter begynner ved å kjøpe en månedlig tjeneste og sitt første domene, anmeldte vi den grunnleggende Hatchling-pakken og sammenlignet den med konkurrentenes grunnpakker. Basert på antallet funksjoner rangeres den nær toppen av de beste delte webhotelltjenestene.

Webhotellpakke

Grunnpakkene er generelt gode, med et par distinkte mangler. Hatchling-pakken tilbyr ubegrenset båndbredde, diskplass, epostkontoer og MySQL databaser, men likevel får du bare kjøre én URL per konto. Dette endrer seg selvsagt når du oppgraderer. I tillegg kan du ikke parkere domenenavn.

Pengene tilbake-garantien er noe bedre enn gjennomsnittet; HostGator gir deg 45 dager på å få tilbake kostnaden for månedlig hosting, minus engangskostnaden for domenet. Du kan avslutte kontrakten når som helst, men får ikke pengene tilbake for den måneden du avbestiller i etter garantiperioden.

Hjelp & Support

HostGator er et webhotell som er relativt lett å bruke, selv om det krever at du bruker litt tid på å lære deg hvordan ting fungerer. Ikke alle funksjonene er intuitive, og det kan ta deg noen minutter før du lærer hvordan du navigerer i grensesnittet. Tjenestens support er på samme måte; den er god, men det er absolutt rom for forbedring.

På HostGators nettsider kan du lese FAQ, bla gjennom brukerforumene og se på opplæringsvideoer. Du kan også kontakte selskapet for teknisk support via e-post, live chat eller tollfri telefon. Selv om vi synes selskapet oppnår en mesterlig balanse mellom god hjelpedokumentasjon og effektive kontaktmetoder vil de definitivt dra fordel av bedre svartid; vi ventet ofte i mer enn 30 minutter på at de skulle svare på live chat-forespørslene våre, noe som er det lengste vi har måttet vente hos noen av tilbyderne vi anmeldte.

Alternativer i kontrollpanelet

Alt i alt er vi imponert over HostGators funksjoner, som inkluderer noen avanserte funksjoner som tilpassede cron-jobber og feilsider. Men tjenesten mangler et script-bibliotek. Selv om disse funksjonene ikke er essensielle for en webhost, er de praktiske og gir avanserte brukere tettere kontroll på nettsidene sine.

Sikkerhet

Du trenger ikke å bekymre deg for spam, siden HostGator inkluderer Spam Assassin i alle pakkene sine, et kraftig spambeskyttelsesprogram som effektivt holder uønsket søppelpost ute av innboksen din. Denne delte hostingen tilbyr ikke dedikert IP eller privat SSL på dette nivået, men tilbyr delt SSL. Dette er en lavere form for beskyttelse, men krypterer likevel personlig informasjon som kredittkorttransaksjoner.

Oppsummering

HostGator er et fleksibelt og funksjonsrikt webhotell. Kontrollpanelet er ikke så intuitivt som de fleste, og kundesupport stikker seg heller ikke ut. Men selv om de to faktorene mangler, er det fortsatt en solid tjeneste for en komplett hostingpakke. Den er tilpasset de som er nye domeneeiere og de som migrerer sider over.

Namecheap

Domeneregistrering og webhotell

NameCheap’s hovedtjeneste er domeneregistrering, men de tilbyr også webhotell av god kvalitet. De har minst vært i drift siden 2001 og har et ganske godt rykte for alle tjenestene sine. Det virker ikke som om de legger ut mye informasjon om selve selskapet på nettsiden sin, noe som er uheldig, men siden de er et større selskap i bransjen er det ikke vanskelig å lære mer om dem hvis du har lyst.

De tilbyr en lang rekke hosting-alternativer du kan velge fra, i tillegg til andre funksjoner. Ser du etter et godt selskap som kan hjelpe deg med alle områder av nettsiden din er dette definitivt et du bør vurdere.

Stabil hosting med noen fartsutfordringer

Selskapet har vært i drift lenge og har en svært stabil infrastruktur på plass. De bruker også bra maskinvare, inkludert noen servere med SSD, for å hjelpe til med å hindre avbrudd. På grunn av sine lave priser og det som ser ut til å være overselging av noen av serverne deres, har de riktignok et rykte på seg for lang innlastingstid på noen av pakkene deres. For mindre nettsider er det riktignok ikke alltid et problem.

Mange funksjonsalternativer

NameCheap har en rekke flotte funksjoner å tilby kundene sine. For det første gjør de alle typer domeneregistrering, inkludert de tradisjonelle .com, .net, .org og andre. De tilbyr også nye toppnivådomener for selskaper som vi få disse registrert. DNS er gratis og inkludert, og det samme gjelder overføring av domenet til deres tjenester.

Når det gjelder hosting tilbyr de delte, reseller, VPS og dedikerte servere. I tillegg til dette tilbyr de privat epost-hosting, noe som kan være hjelpsomt for noen selskaper som ikke ønsker å administrere det på egen hånd. De har en rekke apper for ting som ehandel og abonnement slik at du kan sette opp siden slik som det fungerer best for deg.

God teknisk support

Teknisk support fra NameCheap er ganske bra. De er tilgjengelig hele døgnet, og du kan få tak i dem raskt. De har en live chat-funksjon, et telefonnummer og et vanlig billettsystem du kan bruke for å kontakte dem. De har også en bra mengde dokumentasjon for å hjelpe brukerne til å forstå tjenestene bedre.

Lave priser

Prisene som tilbys av dette selskapet er ganske konkurransedyktige, men det er noen restriksjoner. For eksempel er de to begynneralternativene for delt hosting veldig billige på henholdsvis $9.88 and $19.88 per år. Du må riktignok betale årlig for dem. Det er også viktig å være klar over at dette bare er for det første året. Etter dette hopper prisene betraktelig. Verdiplanen, som er lavest, $38.88 per år etter det første året, så dette er nesten 4 ganger så mye!

Når du kommer til pakkene på høyere nivå blir prisene mer på linje med det andre selskaper tilbyr. De lar deg også begynne å betale per måned, noe som er hjelpsomt tatt i betraktning at prisen er høyere.

Oppsummering

Stort selskap med mange alternativer. Name Cheap er en velkjent hostingtilbyder med en god tjenestehistorie. De har noen problemer man bør være klar over, men for mange brukere veier fordelene opp for ulempene. De er også en av de mer kjente domeneregistreringstjenestene, så det kan være fint å ha alle hostingtjenestene dine kombinert til dette ene selskapet.

Pro ISP

PRO ISP LOGO

ProISP er en norsk leverandør av Domene- og webhotelltjenester som har eksistert iden 2002 og fokuserer på å levere domener, webhotell, Virtuell Privat Server (VPS), SSL og Hosted Exchange. De ønsker å tilby god service innenfor disse områdene og har derfor som intensjon å begrense tjeneste til å kun fokusere på dette. De har som målsetning å bli blant de største i Norge på domener og webhotell, og sikter også på vekst ellers i Europa. De har i dag over 30000 kunder. Deres servere er plassert på datasentre i Stavanger, USA og Frankrike.

Domener

De tilbyr gode priser på domener og kan også tilby webhotelltjenester til domenet du velger. Men du kan også velge å benytte domenet mot andre webhotelløsninger om du heller ønsker det. De har en søkefunksjon for domener som gir deg mulighet til raskt å finne frem til domenet du ønsker. Denne gir ikke alltid responsen man forventer, og er dermed ikke veldig intuitiv å bruke, men finner du ikke ut av domenet du vil ha, er det bare å kontakte support for hjelp.

Webhotell

Web hotelløsningen de tilbyr er webhosting. Det vil si at kundene selv velger hva slags software de vil bruke for å levere nettsidene, og de administrerer selv software. Det ProISP tilbyr er serverplass med forskjellige mengde lagring avhengig av hvilken pakke du velger. De garanterer 99,9% oppetid på webhotelløsningene sine, noe som krever redundante løsninger på alle nivåer for å gi dem anledning til å utføre nødvendig vedlikehold.

De tar betalt 99kr for initielt oppsett på alle pakkene. Den minste pakka, som de tilbyr til 10kr/mnd, gir det absolutt minste basis og gir ikke mulighet for SSL. Du får med denne løsningen 1GB lagringsplass, en FTP tilgang og 1 database av typen MySQL eller PostgreSQL. Skal du ha mere lagring og mer funksjonalitet, må du over på de dyrere pakkene. Her tilbyr de også prioritert support.

Virtuell Privat Server

De satser også på å tilby såkalte VPS-løsninger, hvor du får tilbud om virtuelle servere i en skyløsning hostet på deres systemer. For eksempel kan man bruke denne typen løsning for selv å ha full kontroll over egen webløsning. Du kan da opprette servere etter behov som prises per måned avhengig av hvordan du skalerer serverne dine. Det kan komme tilleggslisenser til basispris avhengig av oppsettet du ønsker. På disse løsningene tilbyr de ekstrem oppetid og 24/7 support.

SSL

Alle webhotellpakkene utenom den minste, gir mulighet til å sette opp SSL sikkerhet på tilgangen til webløsningen. På denne måten sikrer du deg mot at uvedkommende kan fange opp nettverkspakkene og dekryptere innholdet.

Hosted Exchange

De satser også på Hosted Exchange løsninger hvor de setter opp epostløsninger med full funskjonalitet for kundene. Du vil her få tilgang til mail, kalender og liknende, uten å måtte drifte din egen lokale mailserver. Denne løsningen kan nås med flere typer klienter fra din PC eller MAC.
ProISP satser på redundante løsninger med god oppetid til sine kunder. De tilbyr god support når du velger de mer avanserte løsningene og ønsker å vinne mer av markedet i Norge og etablere seg videre utover i Europa.

UniWeb

uniweb webhotell

Om Uniweb

Uniweb er en veletablert leverandør av domener, webhotell og sikkerhetsløsninger for et stort antall kunder. Med deres løsning kan du velge mellom ekstra SSL-sikrede løsninger om du ønsker å tilby ekstra sikkerhet til dine kunder, webhotelløsninger hvor du selv kan installere og administrere det produktet du ønsker, eller du kan bestille løsning hvor du kan benytte deres webbaserte designverktøy for å lage dine egne hjemmesider som administreres av dem. For personer og firmaer som ikke har kompetanse eller ønske om å administrere nettsidene selv, er dette en veldig praktisk løsning som gjør at du kan konsentrere deg om innholdet på nettsidene i stedet for de tekniske utfordringene.

Webhotell og epost

Deres webhotelløsning gir deg mulighet til å installere og administrere din egen webløsning på deres område. De håndterer da et basis av tjenester som sikrer internettjenestene levert med det verktøyet du ønsker. Du må da selv sikre at løsningen din er oppe og kjører og selv oppgradere og vedlikeholde løsningen. Et eksempel er om du installerer Joomla, oppretter dine hjemmesider her og selv administrerer Joomlainnstallasjonen. Dette kan være en bra løsning om du ønsker full fleksibilitet til å innstallere all den funksjonaliteten du ønsker på nettsidene dine. Andre løsninger vil gi deg mange muligheter, men begrenset til funksjonalitet som ønskes av andre kunder av løsningen. Man kan ofte få utført tilpasninger på andre løsninger også, men da er du avhengig av at noen utfører endringen for deg.

Du får også opprettet epostadresser på domenet ditt med webhotelløsningen. Det er viktig med epostløsning knyttet til domenet for å gi kunder et helhetlig inntrykk av firmaet ditt når du kommuniserer med dem. Med Uniweb får du også tilgang til webmail for å sjekke epost, eller du kan sette opp en egen epostklient på PC eller på mobile enheter.

Webdesign løsninger

Deres webdesign løsninger gir deg mulighet til å overlate hele driften av webhotellet til dem. Om du ikke har god kunnskap på webløsninger, kan dette være lurt. Da får du tilgang på et verktøy som lar deg opprette dine nettsider fra et webgrensesnitt. Denne typen løsning gjør at alle selv kan bestemme hvordan sidene skal se ut. For å forenkle oppsettet av sidene, kan du velge å benytte en av malene deres når du oppretter nettstedet og på den måten blir jobben med oppsettet av nettsidene enda enklere. Det finnes mange gode maler å velge mellom som gjør at du likevel får nettsider som er unike og brukervennlige. Uniweb kvalitetssikrer malene slik at de skal fungere bra for deres kunder.

Sikkerhet og SSL

Hos Uniweb kan du også velge en løsning som bruker sikker nettverkskommunikasjon mot nettsidene dine ved bruk av SSL. Med denne typen løsninger oppnår man mulighet for å tilby nettsteder som inneholder sensitiv informasjon. Om noen forsøker å «sniffe» nettverkspakkene, vil de da ikke være i stand til å tolke innholdet uten SSL nøkkelen. Denne er av såpass kompleksitet at det er umulig for hackere å finne ut av innholdet uten nøkkelen.

Med SSL løsninger i tillegg til enten en designløsning eller til en egenadministrert løsning får man stor frihet til å lage websider som kan brukes i alle sammenhenger. Når man lagrer sensitiv informasjon er det alltid viktig å sikre informasjonen mot innsyn fra uvedkommende.

Uniweb har gode og rimelige løsninger for webhotell, epost, egendesign av websider og for sikker nettkommunikasjon mot nettsidene.