Test av senger

Man tilbringer mye tid i sengen. Store deler av livet er tilbragt her, men nye spørreundersøkelser viser at folk flest i liten grad investerer i en god seng som er riktig for dem. Når folk blir spurt hva som er viktig oppgis pris og størrelse oftest som argument, men komfort og hvorvidt sengen passer for dem kommer lenger ned på listen. Nå kjøper flere og flere nordmenn nye senger enn aldri før, det er kanskje på tide å oppgradere ditt eget soverom.

Så du har tatt valget, dette er kanskje noe du ikke har tenkt over på en stund og du er nå klar til å gjøre en god investering og kjøpe en ny seng til soverommet. Men hva nå? Nå er det en rekke ting du må tenkte litt mer på. Det kan være vanskelig, og mye å huske på. Det er tusenvis av sengemodeller, typer, fasonger, størrelser, farger, madrasser, puter og priser.

Her kan du få god hjelp til å navigere deg nærmere målet ditt, og finne riktig seng for deg selv eller noen du er glad i. Vi har testet mange av toppselgerne og vil gi deg klare retningslinjer og pekepinner. I tillegg til å gå grundig gjennom våre tester anbefaler vi også at du tar en tur innom din lokale forhandler av senger og prøver noen. Da har du et enda bedre grunnlag for ditt valg av ny seng.

Hvilken seng bør du velge?

Her er det ingen fasit. Men følger du våre retningslinjer og leser våre tester garanterer vi at du vil være i stand til å gjøre et godt valg, og mest sannsynlig blir du veldig fornøyd! Hvilken seng som er riktig avhenger av din egen kroppstype og fysikk, hvordan ryggen din er og andre faktorer slik som hvor stort soverom du har, og om du skal dele sengen med noen andre eller sove alene. Det er viktig å ha en seng med god plass, og den må ikke være for kort. Det kan ødelegge søvnkvaliteten. Det finnes noen generelle typer senger det selges mer av enn andre, og under får du en god oversikt.

Rammemadrass

Den enkleste (og ofte beste) løsningen på ny seng blir veldig ofte en rammemadrass for mange. Det er enkel og grei og montere, frakte og med riktig valg av overmadrass og selve rammemadrassen blir de fleste veldig fornøyde. De er veldig enkle og få på beina, det er rett og slett bare å skru på beina.

Ofte har rammemadrasser muligheten for å snu madrassen slik at du selv kan velge hvor myk eller hard madrassen skal være uten å kjøpe ny madrass. Ofte er det også soner i madrassen, som kan være designet etter forskjellige behov. Dette er noe å tenke på. Hovedforskjellen på rammemadrasser og kontinentalsenger er at en rammemadrass hovedsaklig bare har én madrass, mens en kontinentalseng ofte har to eller fler.

Rammemadrassen har som oftest fire ben, og ofte kan du få kjøpt 2-1 løsninger som kan være gunstig for mange. Da vil det være to separate rammemadrasser som blir levert med en dobbel madrass og overmadrass. Dette er mange fornøyd med, og dersom man ønsker å separere eller flytte sengen er det veldig enkelt.

En god overmadrass er også viktig, dette beskytter sengen og kan gi enda bedre komfort når man ligger der. Det finnes mengder av overmadrasser, men det er viktig å finne en av god kvalitet som passer til ditt behov. Man kan ofte velge mellom harde og myke i tillegg til andre valg som ekstra fjæring, soner og skumgummig.

En god sengegavl blir ofte prikken over i-en for mange. Det er som regel mulig å kjøpe ekstra dersom det ikke allerede følger med kan det være lurt å kjøpe en som passer godt til sengens design. I tillegg kan du friske opp med noen store hotell-puter, og du vil sove kjempegodt!

Kontinentalseng

Et annet godt alternativ til rammemadrass er en kontinentalseng. En slik seng har flere lag med madrasser og er ofte litt større og noen fort mer eksklusive. En kontinentalmadrass vil som regel gi deg enda mer komfort enn en rammemadrass, men prisen vil da også være høyere i de fleste tilfeller.

Vi anbefaler i det minste å investere i en virkelig god rammemadrass, eller å ta steget enda litt videre hvis du har mulighet til det. Da vil du få en god kontinentalseng til en god pris, som du garantert vil bli fornøyd med.

Les vår test av kontinentalsenger

En kontinentalseng har oftest tre lag i motsetning til en rammemadrass osm oftest har to lag. En bunnmadrass enfjærmadrass og overmadrassen. De ekstra lagene gjør sengen enda litt høyere, og avhengig av din egen høyde og tilstand vil dette være gunstig eller ikke.

En annen ting som er verdt å merke seg med kontinentalsenger er at de ikke har noen typisk ramme. Her er det som oftest påmontert bein rett på undermadrassen som fungerer som en kombinert ramme. Det er dog viktig å sjekke at undermadrassen er en faktisk undermadrass, og ikke bare en tom boks. På billigere modeller kan det være nettopp slik at synet bedrar. Det er viktig å sjekke dette, eller holde seg til anerkjente kvalitetsmerker man vet leverer. En god seng er en god investering, da det går utover oss i det daglige på alle mulige måter om vi ikke får dekket et av våre grunnleggende behov.

Regulerbar seng

Om du vil ha noe litt mer ekslusivt enn en rammemadrass går du for en kontinentalseng. Om du ønsker en oppgradering fra kontinentalsengen kan du investere i en regulerbar seng. Denne sengetypen kan reguleres og styres ved hjelp av en fjernkontroll. Istedet for å stable puter når man skal sitte i sengen kan man rett og slett bare kjøre ryggen høyere opp.

Spesialtilpass sengen etter ditt behov. En regulerbar seng er den ultimate kontinentalsengen. Du får selvfølgelig også kjøpt regularbare dobbeltsenger med to forskjellige regularbare deler. Sørg også her for at det du kjøper er av god kvalitet, helst av anerkjente merker. Hvis ikke kan det fort gjøres at elektromotoren svir seg, at ledd og andre bevegelige deler går i stykker eller at ting rett og slett ikke funker som det skal. Vær sikker på at du får en god seng, invester i et godt merke. De fleste store leverandørene har senger som er produsert og designet i Norden, i tillegg til lange garantier. Nettopp fordi de kan garantere den gode kvaliteteten.

Sørg for at den regulerbare sengen du velger har god elektrisk motor, og sørg også for at den har en god madrassbrems. Dersom sengen din ikke har en god madrassbrems kan madrassen ofte skli ut av posisjon og ikke holde seg der du ønsker. Det er også viktig og tenke på hvilken type fjærer du ønsker, pocket-fjærer og multipocket-fjærer er gode valg med høy komfort.

Tenker du disse tingene kan du være sikker på at du gjør et godt valg når du skal handle din neste regulerbare seng.

Beste dobbeltseng

Ønsker du en ny dobbeltseng er dette artikkelen for deg. Her får du vite alt du behøver før du kan bestemme deg hvilken seng som passer best for deg.

Noe å tenke på i dag er at det finnes mange billige masseproduserte dobbeltsenger på markedet. Men det finnes også et godt utvalg av gode kvalitetssenger som er designet og produsert i Norden, til en meget gunstig pris. Ofte ikke særlig mye dyrere enn de billige sengene. Men til gjengjeld får du god kvalitet og omfattende garantier.

Dobbel rammemadrass

Et naturlig og lett valg for mange er en dobbel rammemadrass. Det er enkelt og greit, og de nye typene har meget god kvalitet og komfort. Sørg også for at du tar med deg en god overmadrass, da dette kan være en avgjørende faktor i mange tilfeller. Noe som er verdt å merke seg er at enkelte doble rammemadrasser leveres som to enkle rammemadrasser satt sammen til en stor. Derfor er det viktig at du velger en god og stabil overmadrass som sørger for at det ikke blir synk i midten.

Dobbel kontinentalseng

Et enda bedre valg, i våre øyne, er en dobbel kontinentalseng eller en dobbel regulerbar kontinentalseng. Her får du flere lag med madrasser som øker komforten ytterligere. I tillegg kan du velge mellom et utvalg av forskjellige komfortsoner som er designet etter nordiske kropper. Finn den som passer deg best.

Dersom du velger å gå for et av de billigere merkene anbefaler vi at du sjekker nøye etter at bunnmadrassen ikke bare er en boks men en faktisk madrass, sjekk også at motoren og madrassbremsen er av god kvalitet.

Tar du dette i betraktning er det ingenting i veien for at du ikke skal få den beste sengen du kunne tenkt deg!