Regulerbar seng test 2020

Lurer du på hvilke regulerbar seng som er best? Vi har testet et utvalgt av sengene på markedet. Vi tilbringer store deler av livene våre i sengen. Ja faktisk så mye som 1/3 av tiden vår er i gjennomsnitt brukt på å ligge på rygg og sove i en seng. Og de aller fleste har bare kjøpt en seng som kanskje var rimelig eller så bra ut, kanskje den er gammel eller kanskje den begynner å forfalle. Sannheten er at det har kommet utrolig mange flotte senger på markedet i de seneste årene. Ny teknologi og innovative løsninger for både madrasser, dyner, puter og rammer har revolusjonert hele sengeindustrien. Sjansene for at du hadde hatt godt av å å oppgradere din seng.

Om søvnkvaliteten har blitt litt dårligere med årene, om du har ryggsmerter eller andre plager kan en ny seng hjelpe deg. Eller om du allerede sover bra men har lyst å ta steget litt videre å sove enda bedre, ja da burde du også oppgradere sengen din. Det er en investering for å bedre livskvaliteten generelt. Ikke spar penger på helsa!

Regulerbare senger

Det finnes utallige typer slags senger man kan investere i, sette seg mer inn i og stusse på hva som er poenget med dem. Det finnes rammemadrasser, kontintalsenger, enkeltsenger, dobbeltsenger, vannsenger og regulerbare senger for å nevne noen.

En justerbar seng skiller seg fra andre sengetyper på de hovedområdene at den kan reguleres, noe som ligger i navnet. Den kan reguleres etter ditt ønske og behov, slik at den har mange bruksområder og er praktisk på mange måter.

Man kan for eksempel regulere sengen slik at når du ser på TV slipper du å stable puter eller bruke armene for å støtte, det er bare ett lite tastetrykk med den medfølgende fjernkontrollen og du ligger eller sitter perfekt akkurat slik som du ønsker.

Slik fungerer nakkeløft på en regulerbar seng
Slik fungerer nakkeløft på en regulerbar seng

Leser du? Eller har du ryggsmerter? Da er den perfekt for deg. Ja, selv for gravide er den utrolig gunstig og det hjelper mye å regulere sengen i mange tilfeller.

Mange tenker ofte at regulerbare senger er for eldre eller de med smerter og plager. Vel, grunnen til at det er sånn er fordi regulerbare senger er så nyttige og praktiske for nettopp disse folkene at det øker livskvaliteten deres betraktelig å gå til anskaffelse av en slik. Det hjelper mot smerter i ryggen, snorking, uro i benene og mye mer. I tillegg er det bra om man har vondt i ledd slik at man sliter med å bevege seg når man først er i sengen.

Hvordan fungerer en regulerbar seng?

En regulerbar seng er en kontinentalmadrass eller en rammemadrass på samme måte som de respektive sengene. Det som skiller den er at den har en eller flere elektromotorer som kan brukes til å regulere sengens helling både ved hodet og i enden ved bena.

Det medfølger en fjernkontroll som brukes til å styre mtorene og på den måten regulere sengen etter dine preferanser og ønsker. Om du ønsker å ligge flatt eller sitte helt oppreist, eller kanskje heve bena litt, så kan du ordne det på få sekunder.

Hva er viktig å tenke på når du ser etter en regulerbar seng?

Når man kjøper seng generelt er det flere ting å tenke på. Som kvaliteten på sengen, madrassen, overmadrassen, type seng, oppdeling av soner i madrassen samt størrelse og andre faktorer.

Alt det samme gjelder for regulerbare senger, men i tillegg kommer et par andre saker inn i bilde som vi er nødt å ta i betraktning.

For det første er det viktig å investere i en seng av god kvalitet. Disse koster ofte litt mer man til gjengjeld får man det igjen i byggekvaliteter, funksjonalitet, garanti og support. Disse sengene varer også naturligvis mye lengre.

Lokalproduserte senger er bedre for alle

For å finne en av god kvalitet kan man se på anerkjente merker, og her i Norden er det flere gode merker som til og med bygger sengene lokalt med lokale råvarer. Det er godt å støtte lokal økonomi og man bidrar til en sunnere globalisering fremfor å bestille en plastikk seng produsert på en fabrikk i Kina.

En god elektrisk motor er viktig

Det er viktig at det er en god og stabil samt driftsikker elektrisk motor montert på sengen. Dette fordi det kan bli en tung belastning i lengden og en motor av dårlig kvalitet ville lett kunne svidd seg og blitt defekt. En annen fare er rett og slett at motoren er for liten eller for svak, slik at den ikke klarer å gjøre jobben sin i lengden.

Det er også viktig å finne en elektrisk seng som har god madrassbrems, slik at sengen ikke sklir ut av posisjon. Det er flere kjente tyske og danske produsenter av gode elektriske motorer for regulerbare senger, for eksempel Okin og Linak. Man sparer penger på å investere i god kvalitet.

Valg av madrass

Når man velger selve modellen er det greit å kjøpe en madrass som er tilpasset ditt ønske og behov når det kommer til hardhet og tykkelse samt størrelse.

Her kommer det an på din egen vekt, og om du pleier å sove på ryggen eller på siden.

Som en tommelfinger-regel kan man si at veier du under 80 kg bør du velge en madrass med pocketfjærer som er av medium fasthet. Veier du mellom 80 og 95 kg bør du imidlertid velge en madrass med hardere fasthet.

Veier du over 95 kg bør du velge en madrass a hard fasthet med multipocketfjærer.

Madrasser med pocketfjærer og multipocketfjærer er bedre enn tradisjonelle madrasser med vanlige fjærer da disse er laget på en ny måte og er spredd utover for et jevnere og mer dynamisk underlag. Den nye fjærtypen er av høyere kvalitet enn den tradisjonelle bonell-fjæren.

Valg av overmadrass

Når det gjelder overmadrass er det også et par ting å tenke på. Velger du en god nok overmadrass blir det som prikken over ién. Den siste lille detaljen for en komplett og fullverdig ny seng. Det finnes mange nye typer overmadrasser. Simple og enkle stoffmadrasser, latex-madrasser og skumgummi-madrasser med minne-skum.

Hvilken type du behøver avhenger av deg selv og hvilken kroppstype du har. Latex-madrassene har vist seg å bli populære da de puster bra og har god fasthet samt hygienisk ventilasjon og lufting.

Jupiter No. 1 regulerbar seng

Jupiter Regulerbar Seng

Jupiter No. 1 er en regulerbar seng hvor du får svært mye for pengene. Som de fleste andre sengene fra Bedre Nætter er den utviklet og laget av håndverkere i Horsens, Danmark. Sengen inneholder en egen elektrisk motor produsert av Linak i Danmark. Motoren kontrolleres med en trådløs fjernkontroll og stillegående regulering av sengen.

5 komfortsoner

Jupiter No. 1 er utviklet med fem ulike komfortsoner for å gi deg så god søvn som overhodet mulig. De ulike komfortsonene gir deg ulike støtte til ulike deler av kroppen og sikrer at du får god støtte samtidig som at du kan ligge behagelig.

Valgfri overmadrass

Hos Bedre Nætter kan du selv bestemme hvilken overmadrass du ønsker når du bestiller en Jupiter regulerbar seng. Du får valget mellom overmadrass i Lateks eller i Memory Foam. Overmadrassen i lateks er det mest populære valget, den er fleksibel og gir samtidig god ventilasjon og fuktavledning.

Overmadrassen i Memory Foam former seg etter kroppen når du sover og den holder også bedre på varmen. Den passer derfor best dersom du ikke har det for varmt på soverommet.

Les mer

Bedre Nætter

Gratis frakt og fasthetsbytte

Pris fra
14599